Selfie: ANgelica Olsson

Just nu är mitt hår blodrött, precis som såren på mina armar var för 20 år sedan.
Jag har klippkort hos öppenvården och slutenvården. Är enligt läkaren tungt medicinerad, och ja, det kan jag nog hålla med om då jag äter bortåt 10 olika preparat per dygn i olika mängd, det ena starkare än det andra.

Om mig

Som du säkert redan listat ut så heter jag Angelica. Jag är född 1987 och är således 32 år gammal. Jag bor i en förort norr om Stockholm, Sveriges fina huvudstad, tillsammans med min älskade sambo, två bononustonårsdöttrar och vår gemensamma minsting på 10år. Under hösten 2019 blev vi även hundägare till en bedårande söt pensionär av rasen Bichon Havanais vid namn Rasmus.


"Jag är den jag är tills jag blir den jag ska" är en fras som konstant ekat i mitt huvud det senaste året. Vem jag ska bli har jag ingen aning om. Men så här kan jag inte vara länge till...

Genom åren har jag gjort massor. Men samtidigt ingenting. Studerat, arbetat, studerat igen för att slutligen ro hem drömjobbet - där jag inte jobbar sedan snart 2år tillbaka pga sjukskrivning. Sjukskriven är något jag varit till och från de senaste 11 åren. Ibland dagar, men oftast veckor, och tilll och med månader. Och nu även år.

Min psykiska ohälsa

Recidiverande depression


"Recidiverande depression innebär ett eller flera återinsjuknanden (recidiv) efter en första depression. Symtombilden omfattar både somatiska och psykiska symtom. Kognitiv störning (t.ex. koncentrationssvårigheter, minnesstörning eller ökad uttröttbarhet) är ofta framträdande. Episoderna blir ofta djupare, långvarigare och tätare ju fler recidiv som inträffar. Vid tidig debutålder är risken för recidiv högre.

Funktionsnedsättningen innebär att patienten får problem med trötthet, energibrist, nedsatt minne, bristande initiativförmåga, bristande motivation och uthållighet. Ofta ökar graden av funktionsnedsättningen med antalet depressioner. Vid kvarstående symtom mellan skoven är risken större för försämrad funktion på sikt" - Socialstyrelsen

PTSD (posttraumatiskt stressyndrom)


”Vid PTSD är det vanligt att du får upprepade och påträngande minnen av det skrämmande som har hänt. Det kallas flashbacks. Då känns det som om du är med om den skrämmande situationen igen. Under en flashback kan du återuppleva de intryck som du upplevde under den skrämmande händelsen. Det kan vara ljud, detaljerade minnesbilder eller andra intryck, som gör att upplevelsen känns väldigt verklig. Att återuppleva händelsen ger ofta stark ångest och stress.” - Vårdguiden 1177

EIPS (emotionellt instabilt personlighetssyndrom)


"Det är vanligt att personer med EIPS skadar sig själva på olika sätt, genom att exempelvis skära sig eller på annat sätt tillfoga sig själv skada. Att missbruka droger, mat, sex eller pengar kan också förekomma. Självskadebeteende eller missbruk är ofta impulsiva sätt att försöka hantera ångest eller andra känslor som är svåra att stå ut med." -Vårdguiden 1177

Senaste nytt

Januari, 2020

Boken blir färdig och jag får den i min hand! Magisk och läskig känsla!

Jag lägger frivilligt in mig på psyket. Bägaren höll på att rinna över...så jag gjorde ett försök att rädda det som räddas kan.

Jag kontaktar ett tryckeri, bestämmer mig för att trycka ett x antal böcker själv.


December, 2019


Mitt så kallade "bokmanus" är klart, och inskickat till diverse förlagg - i hopp om att något förlag ska nappa på att ge ut en bok om mörker.


November, 2019

Jag hyr en nyckelharpa av en vänlig själv vid namn Björn. En gammal dröm går i uppfyllelse.

Oktober, 2019

Minstingen fyller 10 år, och får en hund i födelsedagspresent. En hund som även förgyller mitt liv och ser till att jag kommer ut i den friska luften.

Copyright © All Rights Reserved