Viktiga länkar och telefonnummer

bris.se

Tel: 116 111, alla dagar 14-21

(Du som är under 18 år kan ringa till Bris för att få prata med en kurator om det du funderar mycket på eller det du behöver hjälp med. Det är gratis och du är självklart anonym om du vill!)

självmordslinjen.se
 Tel: 90101, alla dagar 06-24
(Självmordslinjen är till för dig som har tankar på att ta ditt liv eller har en närstående med sådana tankar. Du når dem via telefon 90101, chatt eller mejl

1177.se

Tel: 1177, dygnet runt
(Här finns information om olika former av stöd du kan få. Det finns också kontaktuppgifter till olika patient- och närståendeföreningar.)

aldrigensam.com
Tel:
0771 186 000

("Vi finns här för dig, oavsett om du är drabbad själv eller om du är anhörig. Det är kanske här som du för allra första gången vågar berätta om något som tynger eller hämmar dig. Här får du en direkt möjlighet att prata om ditt mående med en legitimerad psykolog.

Att prata brukar öppna upp för nya tankebanor och hjälper dig också att få perspektiv på situationen. Vår psykolog Anders Tengström hjälper dig både med detta och med att bedöma din situation. Om du vill lotsar han dig rätt i vården.

Du kan vara anonym när du ringer till Aldrig Ensam. Det är gratis att ringa till oss.")


jourhavande-medmanniska.se
Tel: 08 702 16 80, alla dagar mellan kl 21-06

("Vi finns till för dig som behöver någon att tala med, någon som lyssnar under den tid på dygnet när många inte är vakna. Samtalet är helt anonymt.

Du kan tala om problem i familjen, på arbetet, om ensamhet, sjukdom. Det finns inget som oroar dig som du inte kan tala om.

Du är trygg hos oss, det du berättar stannar här. Vi har avlagt tystnadslöfte,  och för ingenting vidare till myndigheter eller andra. Vi har ingen anmälningsplikt. Vi är anonyma och du som ringer är för oss också helt anonym. Vi hälsar inte med namn och vi kan inte se var du ringer ifrån.")

aldrigigen.se
("Drygt var femte person har någon gång utsatts för våld i en nära relation. Cirka 100 000 personer upp till 25 år utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck. Det finns ingen ursäkt för våldet och det finns heller ingen ursäkt att inte reagera eller agera. För det är först när någon agerar som vi kan börja förebygga våldet – så det aldrig händer igen.")Vill du att din länk ska synas här?
Skicka ett mail till: kontakt@angelicas.se


Copyright © All Rights Reserved